Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Inspekcija je izdala nalog stanarima da se ukloni mural posvećen osuđenom ratnom zločincu generalu Ratku Mladiću u Njegoševoj 38 na Vračaru, koji oni do sada nisu uspeli da uklone, saznaje Nova.rs.

Prema saznanjima našeg portala, stanari su već jednom na sednici razmatrali ovo pitanje i do sada nisu uspeli da uklone mural, posebno imajući u vidu nedavne događaje i velike tenzije koje su se podigle oko murala.

Sinoć je kordon policije blokirao Njegoševu ulicu i sve prilaze muralu Ratka Mladića u nameri da spreči aktiviste, građane, predstavnike NVO, ali i članove opozicionih političkih stranaka, koji su došli da podrže aktivistkinju i nekadašnju poslanicu Aidu Ćorović da priđu muralu. Sinoćnji protest je završen bez većih incidenata, ali kako je najavljeno nastaviće se i narednih dana.

Dok su buktale tenzije između ekstremnih desničara i građana u Njegoševoj ulici se pojavio i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin koji je obišao pripadnike policije „proveravajući kako se čuva javni red i mir“.

U trenutku Vulinove noćne šetnje po Vračaru, ekstremni desničari, među kojima su pripadnici takozvanih „Narodnih patrola“, pokušavali su da probiju policijski kordon i tom prilikom su pretili građanim i uzvikivali „Ratko Mladić“, a na njihovoj meti su se našli i pojedini novinari kojima su ometali uključenje ili im dobacivali da rade za „ustašku i izdajničku televiziju“.

Pojedini desničari su gađali okupljene građane daskama.

Tokom sinoćnjih dešavanja policija nije dozvoljavala ni građanima koji žive u okolnim zgradama da dođu do svojih domova ukoliko nemaju dokaz da žive na toj adresi.

Bonus video – Mural Ratka Mladića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare