Milica Kralj o političkom huliganizmu i zaštićenim muralima ratnih zločinaca

Emisije 09. nov. 202123:41
Podeli:
Milica Kralj Foto: Nova S

Milica Kralj, rediteljka i članica Skupštine slobodne Srbije bila je gošća večerašnje emisije "Među nama", gde je govorila o političkom huliganizmu i zaštićenim muralima ratnih zločinaca.

Milica Kralj je na samom početku emisije rekla da je duboko uznemirana kao čovek, posle današnjeg nasilnog privođenja Aide Ćorović nakon što je jajima gađala mural Ratku Mladiću u Njegoševoj ulici, koji je policija čuvala.

„Bojim se da smo mi kao ljudi potpno propali, da je ovo društvo definitivno bolesno. Mi živimo u društvu gde je normalno da se, na primer, mural ubijenog premijera prekreči u roku od deset minuta, a izgleda da je naša nova normalnost da se cela jedna ulica čuva zbog murala osuđenom ratnom zločincu i da je čuva bezbroj policajaca“ kazala je Kralj i dodala:

„Nije više pitanje šta je i ko je ova vlast, pitanje je šta je sa nama koji imamo takve ljude da vladaju nama. Da li smo mi mrtvi pa je ovo neki košmarni san u samrtnom ropcu raspada jednog društva ili smo mi bolesni, pa ipak postoji neka nada da možemo da se izlečimo. Jedino što je sigurno je da je Aida Ćorović živa“ rekla je između ostalog Milica Kralj.

Pogledajte celo gostovanje:

BONUS VIDEO: Skup u znak podrške aktivistkinjama za ljudska prava Aidi Ćorović i Jeleni Jaćimović

Komentari

Vaš komentar