bol

Predstava "Bol" u izvođenju glumice Mile Manojlović i muzičara Boška Mijuškovića (Straight Mickey and the Boyz), biće izvedena u četvrtak 10. marta u 19 i 30 časova u JKC Oneg Šabat, nekadašnjem Rex-u.

Autorska predstava „Bol“ je monodrama koja tretira razvojne faze bola i njegovog prevazilaženja kroz niz različitih životnih situacija i dočarava mučnu potragu pojedinca za suštinom.

Bol

Ova predstava je muzički performans u formi rok koncerta, u kojem muzika predstavlja alter ego glavne junakinje i kroz živu izvedbu na sceni, usmerava je, kažnjava, nagrađuje i teši.

Foto:Promo

Autori predstave su glumica Mila Manojlović, koja je režirala i napisala ovu monodramu i muzičar Boško Mijušković, autor muzike. Za scenu i kostim je bio zadužen Aleksandar Kovačević, a za superviziju Jelena Bogavac. Premijera „Bola“ je izvedena 24. januara 2020 u Bitef teatru.

Mila Manojlović je dramska umetnica iz Beograda. Diplomirala je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu,  a master studije  iz pozorišne režije završila je na Royal Central School of Speech and Drama, u Londonu. Stekla je i bogato pedagoško iskustvo kroz rad sa mladim glumcima i amaterima, ali i kroz višegodišnje zaposlenje na poziciji asistenta na predmetu gluma na Fakultetu dramskih umetnosti.

Vol

Boško Mijušković je muzičar, multiinstrumentalista iz Beograda. Vešt je u različitim muzičkim  žanrovima, među kojima je dominantan džez. Poznat je po saradnji sa mnogobrojnim regionalnim bendovima, ali ga publika najviše prepoznaje kao basistu benda Straight Mickey and the Boyz i frontmena grupe Turisti.

Ulaznice za monodramu „Bol“  možete rezervisati putem email adrese [email protected]

Bonus video: Pripreme pred koncert posvećen Dragoljubu Đuričiću

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar