Ljubomir Simović i Dejan Mijač
Ljubomir Simović i Dejan Mijač Foto: Vesna Lalić, Dragan Mujan/Nova.rs

Prosto čovek ne može od ovoga da se oporavi. Kao da u ovom životu nema ničeg osim smrti, kaže za Nova.rs akademik i književnik Ljubomir Simović na vest o smrti Dejana Mijača.

– Nesrećan sam kad to čujem. To je prava reč za ono što osećam. Bio je sjajan reditelj, prijatelj, čovek. U seriji smrti i umiranja, kojoj nema kraja, sad čujem i ovo. I to posle jedne lepe premijere mog „Čuda u Šarganu“ u JDP-u koga je i Mijač svojevremeno režirao. Taman da me njegova smrt dokusuri – kazuje Ljubomir Simović za naš sajt nakon odlaska reditelja Dejana Mijača u 87. godini.

Podsetimo, praizvedbu Simovićevog komada „Putujuće pozorište Šopalović“ postavio je na scenu Jugoslovenskog dramskog pozorišta daleke 1985. godine Mijač. U ovom izvrsno ocenjenom i dugo izvođenom komadu na Velikoj sceni JDP-a igrali su: Miloš Žutić, Gojko Šantić, Đurđija Cvetić, Miša Janketić, Milan Gutović, Jasmina Ranković, Branka Petrić, Milo Miranović i Ljiljana Međeši.

Književnik, dramski pisac i akademik ističe da je strašno koliko je ljudi poumiralo u poslednje vreme iz njegovog okruženja.

– Prosto čovek ne može od ovoga da se oporavi. Pa, nisam se oporavio od stravične vesti o stradanju rudara, pa je stigla vest da je preminula glumica Snežana Nikšić. Kao da u ovom životu nema ničeg osim smrti – tužno na kraju konstatuje Ljuba Simović.

Bonus video: Dejan Mijač

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar