Film Memoria. Foto: Kick the Machine Films Burning Anna Sanders Films Match Factory Productions ZDF Arte and Piano 2021

Čak tri ostvarenja koja su ovenčana nagradama na ovogodišnjem Kanskom festivalu biće prikazana na predstojećem Festivalu autorskog filma, 27. po redu, saopštili su organizatori FAF-a.

Festival autorskog filma, koji će biti održan od 26. novembra do 3. decembra u Kombank dvorani, ali i drugim lokacijama u Beogradu i Srbiji, u svoju selekciju uvrstio je kanske laureate ostvarenja „Memorija“, „Petrovi u gripu“ i „Ahedino koleno“. Festival će, podsetimo, otvoriti novi film Vesa Andersona „Francuska depeša“ koji je takođe premijerno prikazan u Kanu.

Film „Memorija“ reditelja Apičatponga Virasetakula, u kome igra Tilda Svinton, osvojio je Nagradu žirija u Kanu.

Na Kroazeti nagrada direktoru fotografije za tehnički doprinos dodeljena je ostvarenju „Petrovi u gripu“ ruskog reditelja Kirila Serebrenikova, koji je zasnovan na romanu „Petrovi u gripu i oko njega“ Alekseja Saljnikova.

Film „Ahedino koleno“ Nadava Lapida iz Izraela, laureat je takođe Nagrade žirija u Kanu, a donosi priču dve bitke istaknutog reditelja – jednu protiv smrti slobode u njegovoj zemlji, drugu protiv smrti njegove majke.

Osim u tradicionalnom formatu, deo ovogodišnjeg Festivala autorskog filma biće dostupan i onlajn, na platformi „MojOFF“, podsećaju organizatori 27. FAF-a.

Bonus video:

Nova.rs na snimanju serije „Vreme zla“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar