Salman Ruždi i Stiven King
Salman Ruždi i Stiven King Foto: EPA/PETER FOLEY/EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

Slavni pisac Stiven King pružio je podrušku Salmanu Ruždiju nakon što je napadnut u Njujorku izrazivši žaljenje i nevericu na društvenoj mreži Tviter.

– Kakav to se**nja može da izbode pisca? Pokušavam da dođem k sebi ceo dan ali ovo što se dogodilo Ruždiju me opseda, sve vreme o tome razmišljam. Nadam se da je dobro – napisao je na Tviteru King.

Pisac Ginter Valraf, koji je skrivao Ruždija u svom domu u naselju Ehrenfeld u Kelnu 1993. rekao je da je vest „naravno udarac za njega“.

Prema poslednjim informacijama poznati pisac Salman Ruždi (75) skinut je sa respiratora i u stanju je da ponovo govori. Njegov agent Endru Vajli potvrdio je tu informaciju, prenosi BBC.

Podsetimo, Ruždi, koga je napadač više puta ubo u vrat i stomak na bini tokom predavanja u američkoj saveznoj državi Njujork, decenijama unazad se suočava se pretnjama smrću. Sve je počelo 1988. godine kada je objavio roman „Satanski stihovi“ kada je optužen za svetogrđe zbog uvredljivih opisa Muhameda, nakon čega je iranski verski vođa Ruholah Homeini izrekao fetvu (smrtna presuda) i obećao nagradu od četiri miliona dolara za njegove ubice.

Bonus video: Uhapšen napadač na Salmana Ruždija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare