Kako vide osobe sa oslabljenim vidom: Izložba „Tvoj pogled na svet“ u Silosima

Kultura 23. jun. 202211:09
Podeli:
Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/bs

Izložba pod nazivom "Tvoj pogled na svet", koja okuplja deset naših najpoznatijih fotografa otvorena je sinoć u Silosima Beograd.

Reč je o neobičnoj postavci izložbe koja će trajati do 30. juna, a čiji je cilj da skrene pažnju na probleme sa kojima se susreću osobe sa oslabljenim vidom, stavljajući ispred posmatrača prepreku koja dočarava neke od simptoma problema sa očima.

Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/bs

Izloženo je deset fotografija velikih formata koje prikazuju različite poglede na svet umetnika Nebojše Babića, Miše Obradovića, Miloša Nadaždina, Vukice Mikače, Bratislava Brace Nadeždića, Severa Zolaka, Jelene Jovanov, Marka Vulevića, Dušana Milenikovića i Danila & Sharon. Posetioci će moći da otkriju fotografije posmatrajući ih upravo iz perspektive osoba sa smetnjama u vidu.

Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/bs

Cilj društveno odgovorne kampanje pod nazivom "Tvoj pogled na svet" je da podstakne brigu o zdravlju očiju obavljanjem redovnih oftalmoloških pregleda.

Kampanja skreće pažnju na probleme sa kojima se susreću osobe sa oboljenjima mrežnjače koja su među glavnim uzrocima slepila i oslabljenog vida, a koja danas pogađaju više osoba nego ikada ranije. U tom smislu, rano prepoznavanje promena u vidnom polju može unaprediti lečenje i sprečiti oštećenja ili potpuni gubitak vida.

Bonus video: Izložba Dušana Petričića i otkrivanje 2D spomenika Branka Ćopića

 

Komentari

Vaš komentar