Anica Dobra u filmu Sabirni centar Foto: Filmski centar Srbije

Proslavljeni reditelj Goran Marković prisetio se snimanja filma "Sabirni centar" tokom kojeg je zamalo došlo do tragičnog ishoda.

Marković je u okviru ture u organizaciji Festivala autorskog filma, tokom koje je posetio lokacije na kojima su se snimala neka od njegovih najpopularnijih ostvarenja, odabrane medijske ekipe i zainteresovanu publiku odveo do Filmskog grada u Košutnjaku.

PROČITAJTE JOŠ

On je na ovoj lokaciji 1989. godine snimio film „Sabirni centar“ – dramu sa elementima fantastike, u kojoj je jednu od upečatljivih uloga odigrala i tada glumica u usponu, Anica Dobra.

Reditelj je otkrio da je tokom snimanja umalo došlo do tragičnog ishoda, a sve zbog kreativnog predloga snimatelja Tomislava Pintera.

– Pinter mi kaže: „Ako su oni već na nekom apstraktnom mestu, oni ne mogu da koračaju, oni mogi ili tu da sede, ili da se nekako čudno kreću. Umesto da kameru stavljamo na kolica i na kran, mi ćemo da stavljamo glumce na kolica i kran, a kamera će da stoji statična“ – prisetio se Marković.

Goran Marković, reditelj, tura
Goran Marković Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

– Tu se desila i jedna zamalo tragedija jer smo Anicu Dobru i Pintera vezali za kran, da ona kao leti dok priča, da se odjednom diže. I kran se sruši. Mi smo mislili da će da poginu. Odveli smo ih u bolnicu i bilo je sve u redu – ispričao je reditelj i podsetio na još jednu situaciju kada je zamalo došlo do ozbiljne povrede glumca.

– Ta situacija i kada je Bogdan Diklić u ‘Turneji’ mislio da je oslepeo. On je pucao i čaura ga je pogodila u oko. On je trenutno oslepeo, pao na kolena i vikao: ‘Ja sam slep, ja sam slep, ko će da hrani moje dete’ – prisetio se Marković.

BONUS VIDEO: Goran Marković o svom ocu Radetu

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar