Pula: Premijera filma "Južni vetar 2 Ubrzanje". Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL

Jedan od najiščekivanijih filmova na 68. Pulskom filmskom festivalu akcioni triler "Južni vetar 2 - ubrzanje", koji je rezultat saradnje srpske i hrvatske kinematografije, sinoć je imao svetsku premijeru, a ulaznice su bile rasprodate nedeljama unapred, izvestila je Hrvatska radio televizija (HRT).

„Reč je o nastavku popularnog ostvarenja iz 2018. a srpski reditelj Miloš Avramović publiku još jednom uvodi u mračni, ali intrigantni svet narko-podzemlja iz kojeg je uvek teže izaći, nego u njega ući“.

Glavni glumci su, ističe se u izveštaju HRT-a, prave zvezde zbog kojih publika hrli u bioskope.

Na premijeri u pulskoj Areni bila je ekipa filma. Miloš Biković je ovim povodom rekao:

– „Južni vetar“ je za mene dragocen, ne samo zato što je film kvalitetan, nego je zbog toga što me prikazao s druge strane, da igram nešto potpuno suprotno i drugačije i neočekivano.

Pula: Premijera filma „Južni vetar 2 Ubrzanje“. Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL

Njegov kolega Miodrag Radonjić dodao je da su uigran tim, jer već godinama rade zajedno.

– Mnogi od nas se znamo dugo, još sa studija, to je vjerovatno isto još jedan razlog zašto se ta hemija tako dobro vidi i na platnu – objasnio je Radonjić.

Iako je reč o žanrovskom filmu autorski tim nije štedio na novim idejama, navodi HRT.

– Naravno da moraju da postoje neki drugi odnosi, ne samo profesionalni, već i emotivni i svima nam je stalo do ovoga, a to je u stvari jedan od glavnih recepata – smatra scenarista Petar Mihajlović.

Reditelj Miloš Avramović nije krio da je izuzetno zadovoljan prijemom filma:

– Reakcija ljudi, domaćina, cela interakcija u Puli ovih dana s publikom je fenomenalna, tako da se vidi taj neki dobar osećaj.

Film „Južni vetar 2 – ubrzanje“ je srpsko-hrvatska koprodukcija i nakon dugo vremena dve kinematografije beleže saradnju na punokrvnom akcionom trileru, istaknuto je u izveštaju Hrvatske radio televizije sa sinoćne premijere.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare