Narodno pozorište Užice Foto:Slavica Panić/Nova.rs

Sve je spremno za 26. Jugoslovenski pozorišni festival u Užicu "Bez prevoda" a poznat je i tačan datum održavanja. Festival će početi 1. a trajaće do 7. novembra.

Na festivalu će biti izvedeno sedam predstava po izboru selektora Bojana Munjina i koselektora Zorana Stamatovića, koji će narednih dana i saopštiti nazive najboljih komada, po njihovom mišljenju, sa prostora bivše Jugoslavije.

– Detalje i selekciju ćemo saopštiti najverovatnije 5. oktobra. Trenutna epidemiološka situacija je neizvesna ali mi se spremamo i radimo kao da je sve najnormalnije. Šta će biti to niko od nas ne zna, ali nadamo se i verujemo da će biti sve kako i planiramo – rekao je za Nova.rs umetnički direktor Narodnog pozorišta Užice Nemanja Ranković.

Prodaja karata za festivalske predstave u Narodnom pozorištu je počela.

Jugoslovenski pozorišni festival će, za razliku od prethodnog koji je u skraćenom repertoaru i odloženom terminu publici ponudio pet predstava, imati sedam festivalskih dana i sedam predstava. Jedino što će, u odnosu na ranije festivale biti izuzetak, kako nezvanično saznajemo, jeste to da ni ovog puta neće biti predstave u čast nagrađenih.

Bonus video:

Džejms Din, princ Holivuda

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar