Foto: Printscreen/YouTube/KAMSZ Hungarian Theatre of Cluj

Predstava "Lutkina kuća", Mađarskog pozorišta Kluž iz Rumunije, koja je trebalo da bude odigrana treće večeri "Joakimfesta" u Kragujevcu, otkazana je zbog koronavirusa koji je potvrđen kod nekoliko članova ansambla, saopštili su organizatori festivala.

Na 15. Međunarodnom pozorišnom festivalu do sada su odigrane dve predstave, „Gustav je kriv za sve“ subotičkog pozorišta „Kostolanji Deže“ za koju je koncept i režiju potpisao Kokan Mladenović i „Zašto je poludeo gospodin R“ u režiji Boba Jelćića (Jugoslovensko dramsko pozorište, Beograd).

Pročitajte još:

U zvaničnoj selekciji ukupno je šest predstava, a zbog inficiranja glumaca koronavirsom, publika u Kragujevcu neće imati priliku da vidi Ibzenovu „Lutkinu kuću“ u izvođenju Mađarskog pozorišta Kluž iz Rumunije, koju je režirao Botond Nađ.

Festival će biti nastavljen u nedelju 11. oktobra predstavom „Ko je ubio Dženis Džoplin“ Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, a do kraja festivala biće izvedene predstave „Filokretova rana“ po komadu Hajnera Milera i u režiji Borisa Krasteva (Pozorišna laboratorija „Sfumato“, Sofija) i Orvelova „Životinjska farma“, koju je režirao Ljupčo Georgievski (Narodno pozorište „Anton Panov“, Strumica).

O kvalitetu predstava i glumačkom izvođenju odlučivaće međunarodni žiri u sastavu Andrej Mažeri – pozorišni reditelj (Rumunija), Ivanka Apostolova Baskar – programski producent, vizuelni dramaturg i vanredni profesor (Makedonija) i Nikola Milojević – glumac (Srbija), a na Festivalu će biti dodeljene dve nagrade – Gran pri „Joakim Vujić“ za najbolju predstavu u celini i Specijalna nagrada Grada Kragujevca.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar