Foto: Promo

Da li će ovi filmovi ući u redovan biskopski repertoar, u program jesenjeg Festivala autorskog filma, ili u jubilarni, 50. Fest - a možda pre toga, zbog promenljivih uslova prikazivanja, u onlajn ponudu Netfliksa, Amazona - niko zasad još ne zna.

Milan Vlajčić Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

Snaga psa (The Power of the Dog)

Prikazan sa velikim uspehom na Venecijanskom festivalu, novi film australijske rediteljke Džejn Kempion je – porodična drama u vestern ambijentu, blistava i mračna u isti mah.

Benedeta (Benedetta)

Drama mlade monahinje iz 17. veka, nošene uznemirujućim mističnim i erotskim vizijama, rad Pola Verhovena koji je posle holivudske karijere („Niske strasti“) krenuo da autorski istražuje granične teme senzualnosti u opasnim vremenima.

Nema vremena za umiranje (No time to die)

Posle „Skyfalla“ i „Spectre“, sjajnih deonica u kojima se Džejms Bond našao ugrožen zajedno sa tajnom službom Njenog kraljevskog veličanstva, japanski reditelj Kari Fukunaga otvara novo poglavlje u životu 007: iako je otišao u penziju, Bond se vraća na molbu starog prijatelja CIA – pojavio se novi zlotvor sa neviđenim tehnološkim naoružanjem.

French Dispatch

Maštovita posveta američkom magazinu „Njujorker“, koji se u filmu Vesa Andersona krije iza imena „French Dispatch Magazine“.

Sećanje na vreme kad je štampa bila uticajna.

Sećanje na vreme kad se cenilo izveštavanje sa raznih strana sveta, pre nego što je internet ugrozio i ovu vrstu pismenosti.

Plači Mačo (Cry Macho)

U svojoj 91. godini Klint Istvud režira film o ostarelom kauboju (Istvud), koji iz osećanja duga preuzima osetljiv zadatak.

Mačo je u filmu ime borilačkog petla, a elementi bajke podsetiće nas na legendarni vestern „Šejn“.

Istvud je i dalje u sedlu, nostalgija nam ne gine.

Bonus video:

Džejms Din, ikona Holivuda i buntovnik

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar