Jesenji vodič Nova.rs: Top 5 albuma u izboru Dragana Ambrozića

Kultura 10. okt. 202117:24
Podeli:
Foto: EPA/DOMINIC FAVRE,BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia,EPA-EFE/MIGUEL A. LOPES

Tokom jeseni 2021. očekuje se nekoliko izdanja mainstream pop muzike onih "kapitalnih" zvezda, od kojih neke vrlo dugo nisu objavile ništa, te je tim veće interesovanje šta će ovaj put uraditi.

Dragan Ambrozić, Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

 

Coldplay „Music of the Spheres“

Nisu više onako globalno dominantni na top listama kao nekad – poslednji album „Everyday Life“ im je izašao 2019, i bio je značajno manje primećen u Americi.

„Music of the Spheres“ je konceptualni projekat posvećen svemiru i trebao bi Chris Martinu i drugovima da donese novu popularnost kod najmlađe publike, što je već nagovešteno singlom „My Universe“, saradnjom sa južnokorejskim gigantima BTS.

Lana Del Rey – „Blue Banisters“

Neke čekamo dugo, a neke dobijamo u duplim dozama – odmah posle uspešnog „Chemtrails over the Country Club“ iz marta 2021, Lana Del Rey je najavila novi album vrlo brzo, i evo ga već najavljenog sa par singlova koji nam govore da možemo očekivati još jednu izazovnu seriju balada o devojačkom životu u Americi srušenih snova.

Duran Duran – „Future Past“

Verovali ili ne, ali Duran Duran doživljavaju neku vrstu mini-comebacka.

Pametan izbor saradnika i producenata na albumu „Paper Gods“, vratio ih je 2015. na dostojanstveno mesto u šou biznisu, rezervisano za zaslužne preteče sadašnjih zvezda.

Sudeći po svežim singlovima, ovo će biti potvrđeno i najnovijim proizvodom „Future Past“.

Ed Sheeran – „Equals“ ili „=“

Sa svojih 30 godina i ordenom kog mu je dodelila kraljica, Sheeran je objektivno najaktuelnija velika zvezda na ovom spisku – svaki prethodni album bio mu je planetarni hit, pa se očekuje isto postignuće.

S obzirom da nije imao veliki projekat od 2017, sve ispod svih prvih mesta smatraće se neuspehom.

ABBA – „Voyage“

Povratak kog niko nije smeo da sanja.

ABBA nadilazi kategorije: samo jedna pop atrakcija u istoriji mogla je da dopusti sebi pauzu od 40 godina, da bi nastavila tamo gde je stala, po svemu sudeći – jednako uspešno.

Bonus video:

Glas, dirka, bas

Komentari

Vaš komentar