Foto: Jugoslovensko dramsko pozorište

Skupština Unije teatara Evrope održana je za vikend u Solunu, saopšteno je iz Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Sastanak borda Unije teatara Evrope, čiji je član i direktorka Jugoslovenskog dramskog pozorišta Tamara Vučković Manojlović, održan je u subotu, dok su se dan kasnije, 30. aprila na Skupštini okupili direktori i umetnički direktori najznačajnijih evropskih teatara iz Italije, Poljske, Portugala, Izraela, Mađarske, Luksemburga, Rumunije, Bugarske…

Domaćin Skupštine bio je Nacionalni teatar Severne Grčke iz Soluna, a u članstvo UTE primljeno je Slovensko narodno gledališče Drama iz Ljubljane.

Nakon što su članice ove unije uspešno sarađivale u projektu „Katastrofa“ na sastancima su dogovorene nove saradnje i koprodukcije. Tako se već u novembru očekuje održavanje novog festivala u organizaciji Unije teatara Evrope u Temišvaru, koji je ovogodišnja Evropska prestonica kulture.

Foto: Jugoslovensko dramsko pozorište

Direktorka Jugoslovenskog dramskog pozorišta, kako se precizira u saopštenju beogradskog teatra, u Solunu je dogovorila razmenu predstava s Nacionalnim teatrom Severne Grčke, gostovanje u Nacionalnom teatru Luksemburga do kraja godine, kao i razmenu predstava s Nacionalnim teatrom iz Porta u 2024. Takođe, razgovarala je s predstavnicima solunskog Festivala „Dimitria“, na kojem će u oktobru gostovati predstava JDP-a „Tit Andronik„.

Bonus video: Tit Andronik

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar