"Kaspar, Sanja Marković i Miodrag Dragičević. Foto: Nebojša Babić

Komad "Kaspar" po tekstu Petera Handkea u režiji Miloša Lolića biće premijerno izveden večeras od 19 sati na Velikoj sceni "Ljuba Tadić" Jugoslovenskog dramskog pozorišta, ali su reprize ove predstave zakazane za vikend odložene zbog novih mera Kriznog štaba, saopštio je JDP.

Bilo je predviđeno da predstava „Kasper“, nakon večerašnje premijere, bude reprizno izvedena u subotu i nedelju, kao i 26. marta. Međutim, zbog novih mera Kriznog štaba, koje su propisale zatvaranje svih kulturnih institucija do ponedeljka, reprize predviđene za 13. i 14. marta su otkazane. Izvođenje treće reprize, planirano za petak 26. mart, još uvek nije odloženo.

Kupljene ulaznice za reprize mogu se vratiti ili zameniti na biletarnici Jugoslovenskog dramskog pozorišta, saopšteno je iz ovog teatra.

U Handkeovom komadu, koji se prema rečima reditelja Miloša Lolića bavi legendom o Kasparu Hauzeru u jednom seocetu u Nemačkoj, igraju Miodrag Dragičević, Nikola Rakočević, Anđelika Simić, Sanja Marković, Petar Benčina i Radovan Vujović u alternaciji i Miloš Samolov.

Pored reditelja Lolića u autorskoj ekipi su i dramaturg Periša Perišić, scenograf Jasmina Holbus, kostimograf Maria Marković Milojev i kompozitor Nevena Glušica. Za scenski govor bila je zadužena Ljiljana Mrkić Popović, a za dizajn svetla Dejan Draganov.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar