Foto: Promo

Izložba slika "Snovi za javna prikazivanja" autora Joškina Šiljana biće otvorena 24. juna u Galeriji "Štab" u Beogradu i trajaće do 17. jula, saopšteno je iz te ustanove.

Na četvrtoj samostalnoj postavci u organizaciji Galerije „Štab“, beogradska publika imaće priliku da premijerno vidi slike na platnima i papiru koje su nastajale u prethodnih godinu dana, za vreme pandemije.

„Junaci Šiljanovog sveta koji su se preplitali i prožimali sa okruženjem, odlučili su da izađu na crtu“, navodi Ksenija Marinković u katalogu postavke.

Joškin Šiljan, koji spada među najpoznatije i najaktivnije autore domaće umetničke scene, aktivno se bavi slikarstvom od 1987, a zvanično izlaže od 1994. godine u značajnim galerijama u Srbiji i regionu.

Dobitnik je velikog broja priznanja: nagrade „Zlatna paleta“ za slikarstvo na prolećnoj izložbi ULUS-a, Velike nagrade 14. Bijenala naivne i marginalne umetnosti, Glavne nagrade za slikarstvo na papiru OSTEN, Zlatni OSTEN za crtež, i drugih.

Učesnik je velikog broja samostalnih i grupnih izložbi, umetničkih kolonija i rezidencijalnih programa u zemlji i inostranstvu, a njegovi radovi nalaze se u značajnim muzejskim i privatnim kolekcijama.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar