Jedan od eksponata na izložbi Foto: Promo/Galerija Singidunum

Kolektivna izložba "Eksperimentom do" biće otvorena večeras u 19 časova u galeriji "Singidunum" i trajaće do 20. februara, saopšteno je iz ove institucije.

Kolektivna postavka Sekcije za tekstil i savremeno odevanje ULUPUDS-a za temu ima eksperiment u tekstilu. Na izložbi „Eksperimentom do“, 14. po redu, učestvuju i kolege iz drugih sekcija ULUPUDS-a, kao što su scenografija i kostimografija, Slikarsko-grafička sekcija, dodaje se u saopštenju.

Na postavci će biti izloženi raznorodni eksponati, poput odevnih predmeta, aksesoara, zidnih, podneihi prostornih instalacija, upotrebnih predmeta… Svi eksponati pravljeni su od različitih materijala, kao što su tekstil,  metal, koža, pamuk, žica ili reciklirani materijali.

Kreativni proces kao polazište umetničkog izraza u oblasti dizajna tekstila i savremenog odevanja, istraživanje forme, materijala i tehnike realizacije, kreativni proces kao impuls traganja kroz različite forme primenjene umetnosti i vrtlog ideja i materijala koji poziva na umetničku smelost, samo su neka od „pitanja“ na koje su svojim radovima pokušali da odgovore umetnici na izložbi „Eksperimentom do“.

Jedan od eksponata na postavci Foto: Promo/Galerija Singidunum

Izlagači na ovoj postavci su: Gordana Perenčević, Arpad Pulai, Ana Vasiljević-Čelar, Sonja Rosić, Marija Đokić, Snežana Pešić-Rančić, Dušica Milošević, Larisa Županjevac-Nikolić, Maja Nedeljković- Davidovac, Anela Takač, Dijana Macura, Slađana Milojević, Jovana Golubović, Stanislava Sindjelić, Ivana Ličina, Dejan Došljak, Dragana Kuprešanin, Ksenija Terzović- Djordjević, Jelena Babić- Kočović, Snežana Krejić i Velibor Antonijević, navodi se u saopštenju galerije „Singidunum“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar