Foto: Bojan Stevanović

Poznati beogradski “Irci” Irish Stew of Sindidun povodom Dana svetog Patrika spremaju koncerte u Novom Sadu i Beogradu.

Prvi koncert u će biti održan u Novom Sadu, u petak 17. marta u Domu kulture, a već sledeće večeri, u subotu 18. marta sviraće u beogradskom Božidarcu. Bend za ove nastupe sprema minimum dva sata muzike uz niz pesama sa sva četiri studijska albuma.

Foto: Marko Ristić

Irish Stew of Sindidun karakteriše dinamičan muzički pristup koji spaja irsku folk muziku sa modernim rok elementima. Koristeći instrumente poput frule, violine i bendža, bend stvara autentičan zvuk, redak na ovim prostorima. Nastupi su poznati po nesvakidašnjoj razmeni energije između benda i publike dok muzika kombinuje poetske tekstove sa živahnim ritmom, pričajući priče o ljubavi, životu i optimizmu…

Ovog puta, Irish Stew će imati i specijalne goste – bend Scordisci, koji će predstaviti svoju viziju irskog punk rok zvuka. Energija njihovog nastupa garantuje da će publika biti na nogama uz njihove autorske pesme kao i hitove dobro poznatih bendova poput Flogging Molly, Dropkick Muthpys, Rumjacks, i ostalih.

„Ne možemo da dočekamo da se ponovo vidimo sa dragim ljudima u Novom Sadu i Beogradu. Dan Svetog Patrika je vreme za slavlje, a mi se
osećamo privilegovanim što imamo priliku da i ove godine to podelimo sa publikom. Takođe se radujemo što će nam se pridružiti i naši prijateji Scordisci, jer znamo da će njihova muzika prilično zagrejati i razdrmati sve prisutne“, kaže Bojan Petrović, frontmen Irish Stew of Sindidun.

Pročitajte još:

U susret prazničnim koncertima, Irish Stew su pripremili i novi singl čiji izlazak najavljuju za 1. mart.

„Prošle godine smo odsvirali nešto manje koncerata nego inače, ali imali smo inspiraciju i prijao nam je rad na novim pesmama i idejama u studiju. Jedva čekamo 1. mart da čujemo utiske. Odsviraćemo novi singl naravno i uživo na narednim koncertima. Spremite se i vidimo se na bini!”

Ulaznice za novosadski koncert su 600 RSD u pretprodaji, na dan koncerta iznosiće 800 RSD. Ulaznice za beogradski koncert u pretprodaji su po ceni od 700 RSD, dok će na ulazu biti 900 RSD.

***

Bonus video: Dan svetog Patrika – spektakl dronova na nebu iznad Dablina

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar