Foto:Nemanja Jovanović

Narodno pozorište u Beogradu će 5. maja na svom sajtu i drugim onlajn platformama (YouTube, društvene mreže) objaviti prvu epizodu audio i video podkasta "Pauza", a prva gošća biće glumica Nada Šargin.

Ovaj podkast biće u formi razgovora sa umetnicima i saradnicima nacionalnog teatra, a teme će se odnositi na predstave koje su na repertoaru Drame, Opere i Baleta.

Gošća prve epizode biće Nada Šargin, prvakinja drame Narodnog pozorišta, koja je u ovoj sezoni imala premijeru predstave „Nora – lutkina kuća“ u režiji Tatjane Mandić Rigonat.

Nada Šargin Foto: Marijana Janković/Narodno pozorište

Podkast uređuje i vodi pozorišna rediteljka Ana Konstantinović u sklopu šireg programa namenjenog stvaranju snažnijih veza i komunikacije sa pozorišnom publikom.

– Tokom pauze se sležu utisci, bude osećanja, pokreću promišljanja o predstavi i važne diskusije. Pauza je trenutak kada počinje da se oseća uticaj umetnosti na naš lični i društveni život. Na pauzi možemo da razgovaramo sa publikom i čujemo utiske gledalaca. Pauza je važan ritmički deo svake predstave, to je trenutak u kome se otvara novi prostor u kome naši pogledi i naša stvarnost počinju da se menjaju. Predstave menjaju one koji ih stvaraju, kao i one koji ih gledaju. Razgovori o kreativnim procesima, o umetnosti i društvu, kompleksnim temama i svakodnevici pozorišnog života mogu da prošire naše shvatanje pozorišta i otvore nove horizonte promišljanja i osećanja – poručuju iz Narodnog pozorišta.

Bonus video: Premijera predstave „Zaljubljeni Šekspir“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar