Foto: Promo

Galerija Singidunum priključila se humanitarnoj akciji za lečenje dece Anike, Minje i Olivera, i od danas do 10. decembra domaćin je izložbe slika britanskog umetnika Pitera Huga MekKlura, koji je donirao svoje radove galeriji, navodi se u saopštenju iz ovog izložbenog prostora.

S obzirom da u galeriji, zbog loše epidemiološke situacije, nisu u mogućnosti da organizuju aukciju, odlučili su da minimalna cena za jednu sliku tokom izložbe bude 15.000 dinara kako bi se skupilo što više novca za Aniku, Minju i Oliveru.

Piter Hugo MekKlur je britanski umetnik, pesnik i arhitekta koji se na svetskoj likovnoj sceni proslavio slikama na temu geometrijske apstrakcije. Rođen je 1947. godine u Veneciji, a trenutno živi i radi u Škotskoj.

Galerija Singidunum, koja se nalazi u Knez Mihailovoj, poziva sve ljubitelje umetnosti i humane ljude da do 10. decembra u periodu od 10 do 17 časova posete ovu izložbu vrednih slika značajnog britanskog autora, odaberu sliku, uplate na račune troje dece i dođu po svoje umetničko delo.

– Nadamo se da ćemo svi zajedno uspeti da sakupimo sredstva za njihovo lečenje i da ćemo doprineti njihovom lepom detinjstvu i odrastanju. U godini kada Singidunum i ULUPUDS obeležavaju četiri decenije od osnivanja galerije, smatramo da je ovo prava stvar u veoma teškim vremenima kada je svima neophodna pozitivna energija – naveli su iz Galerije Singidunum.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar