Nina Ivanović uoči otvaranja izložbe "Nemirne vode" Foto: Galerija novembar/Marijana Janković

Izložba "Nemirne vode" likovne umetnice Nine Ivanović otvorena je sinoć u galeriji "Novembar" i trajaće do 17. januara naredne godine, saopšteno je iz ove institucije.

Radovi koje publika može da vidi u okviru izložbe „Nemirne vode“ nastali su u toku pandemijske krize i nedavnog karantina, kada su učestaliji izleti u prirodu podstakli umetnicu na ponovna promišljanja pejzaža, objašnjava se u saopštenju galerije.

„Nemirne vode“ stoga kao naslov izložbe, nameću se i kao paradigma vremena u kome živimo, praćeno neizvesnostima, strahovima i turbulentnim događajima.

Na postavci u galeriji „Novembar“ mogu se videti pejzaži različitih formata i tehnika u mediju crteža, sa dominantnim motivima reka, planina i šuma. Svaki pejzaž predstavlja jedan zapis, belešku i jedan sentiment.

Ova izložba je, inače, deo kontinuiranog projekta umetnice, višegodišnjeg istraživanja i tumačenja pejzaža i njegove reprezentacije kroz jednostavna linearna rešenja.

Jedan od izloženih radova „Reka, bakarna žica“

Nina Ivanović je dobitnica nagrade 57. Oktobarskog salona – Beogradskog Bijenala, a ono po čemu se njeni radovi izdvajaju jeste to što dvodimenzijalni crtež pretvara u skulptoralne forme, odnosno prostorne crteže.

Publika će izložbu moći da poseti sve do 17. januara 2021. godine, dodaje se u saopštenju beogradske galerije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar