Sve ovo što sam napisala je tesno za prostor koji je on popunjavao, rekla je glumica Hristina Popović, na komemoraciji piscu Dejanu Tiagu Stankoviću, u Jugoslovenskoj kinoteci.

– Njegove šale i vrlo specifičan humor će mi nedostajati do bola. Jednom se već jedva izvukao kada smo otputovali za Zagreb. Imao je dve neuspele operacije i manje od minut života, kako je rekao njegov doktor. Tom prilikom je primio pet transfuzija i čim je otvorio oči tražio je od medicinske sestre domovnicu, jer je „sada pun hrvatskih krvnih zrnaca“ – podsetila se Hristina Popović, anegdote sa svojim bliskim prijateljem i dodala da nikada pre nije upoznala biće koje toliko voli život.

– Svoje sinove Filipa i Andreja, svoju porodicu, kumove, prijatelje, komšije… I ko je toliko voljen, kako privatno, tako i kao pisac. Podjednako je uživao i u našim manama, i u našim vrlinama, možda i više u manama, jer je svakome dopuštao da bude svoj i tome se radovao. Verovao je u ljude – konstatovala je Hristina Popović u prepunoj sali Jugoslovenske kinoteke.

Hristina Popović Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

– Tiago, Deki i Šaca je bio hodajuća umetnost, a čitav njegov život je bio remek-delo. Za kraj bih parafrazirala našeg prijatelja Saleta, koji kaže da ima onih koji kad odu, pa odu, a ima i ovih koji kao što je naš Šaca, kad odu, još jače su tu – završila je u suzama svoj govor Tiagova prijateljica Hristina Popović.

Komemoracija piscu Dejanu Tiagu Stankoviću (1965 – 2022) održana je u Jugoslovenskoj kinoteci uz prisustvo velikog broja prijatelja i kolega.

Bonus video: Marka Žvaka u Lisabonu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar