Foto:promo

Album "50 godina HIP HOP-a" u domaćoj diskografiji objavljen je kao specijalno i limitirano izdanje na plavom vinilu, saopštila je izdavačka kuća Mascom.

S obzirom da se 2023. navršilo pet decenija od nastanka hip-hopa izdavačka kuća Mascom se odlučila za svojevrstan omaž ovoj kulturi, ali kroz muziku s naših prostora.

Hip-hop je i kod nas prisutan više od tri decenije, a na novom izdanju, kroz deset pesama, napravljen je osvrt na neka od najbitnijih izdanja ovog žanra u domaćoj diskografiji.

Pesme koje se nalaze na ploči izbor su beogradskog repera Ognjena Kostića Struke, kojem je bila čast što je odabran da „doprinese obeležavanju pedesetogodišnjice postojanja kulture koja je velikim delom oblikovala i njegov život“:

Ognjen Kostić Struka Foto:Pavle Kaplanec Impala Studio

– Na ploči se nalaze pesme kako afirmisanih, tako i onih ne toliko poznatih artista koji su sarađivali sa Mascom i lejblom Honey Money Gang koji inače muzički uređujem. Ima starog, ali i novog zvuka jer hip – hop ne pravi podele, on briše granice. Ja vidim lepotu u tom šarenilu – poručio je Struka.

Na izdanju se nalaze pesme koje su potpisali Bad Copy, Prti Bee Gee, Rizbo Daklu, Goldi, Shea, Struka, Mlada beba…

Bonus video: Marčelo – 20 godina karijere

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar