Idris Elba Foto: EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

Glumac i reditelj Idris Elba, poznat po ulozi narko dilera Stringera Bela iz serije "Žica", potpisao je ugovor sa izdavačkom kućom "Harper Kolins" prema kom treba da napiše više knjiga za decu, planiranih za objavljivanje od 2022. godine, prenose strani mediji.

Ugovorom je predviđeno da budu objavljene slikovnice i knjige za decu zasnovane na liku koji je Elba kreirao i razvio u saradnji sa Robinom Karterisom, autorom brojnih drama i animiranih filmova za predškolce na BBC-u, „Kanalu 4“, za kompaniju tvorca „Mapetovaca“ Džima Hensona i „Endemol“.

Glumačka zvezda i njegov izdavač nisu otkrili o čemu će govoriti knjige koje piše, ali je Elba naveo da će to biti priče inspirisane njegovom ćerkom.

„Osećam se privilegovanim time što sam dobio mogućnost da oživim priče na koje me je inspirisala moja ćerka, u saradnji sa svojim neverovatnim saradnikom Robinom Karterisom i snažnim timom ‘Harper Kolinsa'“, rekao je Elba, a prenosi „Bukseler“.

Glumac, vlasnik Zlatnog globusa i brojnih drugih filmskih i televizijskih nagrada, igrao je u nizu TV serija i filmova tokom dosadašnje karijere. Najpoznatiji je po ulozi Stringera Bela u čuvenoj seriji „Žica“, a pojavljivao se i u filmovima poput „Američkog gangstera“ ili „Mandele: Dugog hoda do slobode“.

Kao reditelj je debitovao filmom „Jardi“ 2018. godine, prikazanim na filmskom festivalu Sandens, a pet godina ranije osnovao je i producentsku kuću „Grin dor pikčers“ da bi „razvijao različita mišljenja“.

Iz njegove producentske kuće proizašli su dokumentarac „Mandela, moj otac i ja“, mini serija „Gerila“ i komedija „Na duge staze“.

„Idris Elba je izuzetno kreativan čovek koji ima mnogo lepih priča da ispriča. Čast nam je što radimo sa njim i Robinom Karterisom, da bismo preneli Idrisovo bogato i maštovito pripovedanje u svet knjiga za decu i zadovoljstvo nam je što ga dočekujemo u našoj izdavačkoj kući“, rekla je En Dženin Martag iz „Harper Kolinsa“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare