Galerija SANU Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Pijanista Nikola Todorović nastupiće večeras sa početkom od 18 sati u Galeriji Srpske akademije nauka i umetnosti, saopšteno je iz ove instutucije.

Todorović će na večerašnjem koncertu izvesti repertoar na kome će biti kompozicije Fransoe Kuprena „Les Barricades Mystérieuses“, Žan-Filipa Ramoa „Les Cyclopes“, Šopena, Mesijana, Skrjabina…

Pijanista je rođen u Valjevu 1998. godine, gde je završio srednju muzičku školu, dok je Fakultet muzičke umetnosti upisao je u klasi prof. Nataše Mitrović.

Dobitnik je brojnih nagrada na takmičenjima Slavenski, Davorin Jenko, Republičkom takmičenju muzičih i baletskih škola Srbije, Sirmium music fest… Kao kamerni muzičar osvojio je prvu nagradu na Republičkom takmičenju muzičkih i baletskih škola i prvu nagrada na Festivalu slovenske muzike u Beogradu.

Održao je brojne solo nastupe, ali je svirao i kao kamerni muzičar. Usavršavao se kod Aleksandra Šandorova, Nikolaja Medvedeva, Đuzepea Albanezea, Natalije Trul, Denisa Burštejna, Patricije Rejas, Nenad Kačara, Severina Ortiz Reja…

Dobitnik je nagrade Fakulteta muzičke umetnosti Emil Hajek za najperspektivnijeg mladog pijanistu 2020/21 godine, nagrade Katarina Aćimović za najbolje odsviranu sonatu na ispitu i stipendiju Yamaha 2020. godine.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar