Galerija SANU Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Pijanista Nebojša Maksimović održaće večeras, sa početkom od 18 časova, koncert u Galeriji Srpske akademije nauka i umetnosti, saopštio je SANU.

Na programu koncerta u Galeriji SANU biće „Slike sa izložbe“ Musogorskog, u aranžmanu Vladimira Horovica, i dela Franca Lista: „Skerco i marš“, „Balada br. 2 h-mol“ i „Mefisto valcer br. 1“.

Nebojša Maksimović rođen je 1979. godine u Beogradu, gde je završio muzičku školu „Slavenski“ i srednju muzičku školu „Mokranjac“, a sa samo 15 godina primljen je na Fakultet muzičke umetnosti.

Diplomirao je 1999. sa nagradom za najbolji uspeh iz klavira, u klasi profesorke Nevene Popović, magistrirao, a kao stipendista Vlade Republike Italije magistrirao je i u klasi prof. Serđa Pertikarolija na rimskoj akademiji „Santa Cecilia“.

Usavršavao se i na majstorskim kursevima kod eminentnih pijanista i pedagoga: Lazara Bermana, Đovanija Umberta Batela, Serđa Pertikarolija i Nine Makarove. Oktobra 2009. godine doktorirao je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Nevene Popović, odbranivši prvi umetnički doktorat na toj instituciji. Osvajao je i mnogobrojna priznanja na takmičenjima u Beogradu i u Nišu,  u Rimu, Atini…

Održao je više stotina solističkih resitala i nastupao kao solista sa orkestrima u svim značajnim salama u Srbiji, Crnoj Gori, Republici Srpskoj, Italiji i Grčkoj, kao i na festivalima kao što su „Bemus“, „A tempo“, „Dimitrion“ u Solunu, „Opera Barga“ i „William Walton“ u Italiji…

Radi na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu kao vanredni profesor.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar