Foo Fighters Foto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Američki rok sastav Fu fajters (Foo Fighters) najavio je da će na predstojećoj turneji sa njima nastupiti bubnjar Džoš Friz, koji će i zvanično zameniti njihovog dugogodišnjeg člana Tejlora Hokinsa, koji je iznenada preminuo prošle godine.

Bend koji predvodi pevač i gitarista Dejv Grol održao je uživo striming događaj na kome se vidi kako sa njima svira Friz, objavio je Gardian.

Džoš Friz Foto: ZUMAPRESS.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Džoš Friz je prijatelj Grola i Hokinsa, i cenjen je kao iskusni studijski muzičar, koji je sarađivao sa sastavima kao što su Guns N’ Roses, A Perfect Circle, Puddle of Mudd, Nine Inch Nails, Weezer i drugi.

Fu Fajters će prvi put nastupiti sa Frizom 24. maja u Nju Hempširu. Ova turneja se održava nakon dva memorijalna koncerta za Hokinsa prošlog septembra, na kojima su se poznati muzičari poput pola Makartnija, grupe Kvine i Marka Ronsona, oprostili od preminulog bubnjara.

Podsećamo, još uvek nije objavljen uzrok smrti bubanja Tejlora Hokinsa (1972-2022), a toksikološki izveštaj je pokazao tragove 10 supstanci u Hokinsovom telu, uključujući opioide, marihuanu i antidepresive.

Bonus video: utisak nedelje – Slobodan Negić, Sofijin otac

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar