Mira Furlan Foto: Zoran Lončarević

Legendarna jugoslovenska glumica Mira Furlan preminula je u 66. godini, 20. januara prethodne godine i ostavila u suzama celu bivšu Jugu i Ameriku. Sada se na društvenim mrežama pojavila fotografija iz Mirinog detinjstva.

Na društvenoj mreži Tviter objavljena je fotografija iz 1960. kada je Mira Furlan imala pet godina.

Pogledajte fotografiju:

Korisnici Tvitera su u komentarima ponovo izrazili žaljenje i tugu zbog Mirinog preranog odlaska.

„Uvek je bila lepa“, „Kako život proleti, dok trepneš“, „Slatkiš mali“, samo su neki od komentara.

Mira je rođena je 7. septembra 1955. u Zagrebu. Igrala je u mnogim filmovima i serijama jugoslovenske produkcije, a u SAD je bila poznata po ulozi Delen u televizijskoj naučno-fantastičnoj seriji Vavilon 5 i po ulozi Danijel Ruso u seriji Izgubljeni.

U SFRJ je bila jedna od najvoljenijih glumica poznata po rolama u ostvarenjima kao šti su Otac na službenom putu (1985) Emira Kusturice, koji je osvojio Zlatnu palmu na Kanskom filmskom festivalui Lepota poroka (1986) Živka Nikolića.

Mira Furlan je kao kolumnista pisala za portal Nova.rs, a njene tekstove možete i dalje čitati na našem sajtu.

Samo neki od njih su „Imaju li stari ljudi pravo na život?“, „: Neću i ne želim“, „Vjerujemo li Demokratama“…

Podsetimo, dokumentarni film „Sava“ je poslednji projekat koji je glumica Mira Furlan uradila za života. Dokumentarac, koji je režirao Metju Somervil, govori o ljudima koji žive duž najduže reke u bivšoj Jugoslavijii. Furlanova je u ovom filmu u ulozi naratorke, odnosno „glasa reke“, a Somervil je napomenuo kako je prilikom stvaranja dokumentarca tražio nekoga čija je lična priča povezana sa rekom.

BONUS VIDEO: Slobodan Boda Ninković o odlasku u penziju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare