Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Više od 40 studenata Fakulteta dramskih umetnosti i Fakulteta likovnih umetnosti učestvovaće od sutra do 10. novembra u realizaciji i emitovanju programa FLUX radija.

FLUX je autentični audio projekat, periodična radio stanica, koja se realizuje u okviru studijskog programa Katedre za menadžment i produkciju pozorišta, radija i kulture, uz pomoć Katedre za snimanje i dizajn zvuka Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, saopštili su organizatori.

U pitanju je radio koji je smeo, slobodan, autentičan, pruža prostor za kreativnost i eksperimentisanje i spaja stare i nove medije.

Tema ovogodišnjeg programa je „Ulica- Suviše frekventno“, sa akcentom na ulici, kao prostoru okupljanja, susreta, afirmisanja supkultura i pokreta, ali i mesta za rad i umetnost.

Stoga će na zidu Fakulteta dramskih umetnosti biti oslikan simbolični mural. Spajanjem radiodifuznog progama i ulice biće kreirana, kako preciziraju organizatori, imerzivna emisija koja će slušaoce terati da se osvrnu oko sebe i vide stvari kojima svakodnevno svedoče iz drugačijeg ugla. Slušaoce očekuje i specijalan muzički program, koji će se birati kroz komunikaciju na društvenim mrežama. Uz muzički program, slušaoce čekaju i odlomci iz knjige „Zimski dnevnik“ Srđana Valjarevića.

Program će svakog dana od devet sati otvarati Jutarnji program, nakon čega slušaoce očekuju emisije „A jesi li probao da meditiraš“, „(Po)kreni“, „Zeleni grad“, „Ulicama Beograda“, „Džaba ste krečili“, „Hoće neko na basket“, „rEp“, „Scena iz scene“. Po okončanju emisija od 22 časa slušaoce očekuje muzički program.

Bonus video:

Super lista

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar