Five Finger Death Punch
Five Finger Death Punch Foto: Travis Shinn/Promo

Multiplatinasti moćni hard rok bend Five Finger Death Punch objavio je novu pesmu "AfterLife", kao naslovnu numeru njihovog dugo očekivanog studijskog albuma, koji će doneti do sada najraznovrsniji zvuk, a koji je producirao čuveni Kevin Čurko (Ozzy Osbourne, Papa Roach, Skilet). Beograd je jedini grad u regionu u kome će popularni 5FDP nastupiti prvi put u svojoj 15 godina dugoj karijeri.

Koncert će biti održan 2. jula na stadionu Tašmajdan, a iste večeri, kao predgrupa, će nastupiti jedan od najpoznatijih rep rok bendova – Hollywood Undead, koji je već oduševio beogradsku publiku na koncertu 2018. godine. Zajedničko za 5FDP i HU su specifični scenski nastupi koji predstavljaju velike pirotehničke predstave i zato su ova dva benda, iako žanrovski različiti, idelna kombinacija za spektakl.

Five Finger Death Punch
Five Finger Death Punch Foto: Promo

Jedan od najuspešnijih hard-rock izvođača u modernoj muzici, Five Finger Death Punch su naporno radili u studiju tokom protekle godine pišući i snimajući nastavak njihovog albuma „F8“ iz 2020. godine. Album, koji je producirao Kevin Čurko, debitovao je na prvom mestu na rok listama širom sveta sa top 10 mejnstrim lista u SAD, Austriji, Australiji, Kanadi, Finskoj, Nemačkoj, Švedskoj, Švajcarskoj, Velikoj Britaniji. Imali su četiri hit singla broj 1 „Inside Out“, „A Little Bit Off“, „Living The Dream“ i „Darkness Settles In“, od kojih je bend postigao rekord za većinu uzastopnih broj 1 na Billboard-u.

Grupa je do danas prikupila preko 8 milijardi strimova i 3 milijarde pregleda videa, a samo između 2018. i 2020. na koncertima ih je slušalo preko milion ljudi. 5FDP će se pojaviti i u jednom filmskom ostvarenju, u predstojećem horor-trileru „The retaliators“, u produkciji Better Noise Films, koji će se na jesen 2022. godine prikazivati u bioskopima. Bend se priključio na originalnoj muzičkoj podlozi filma, zajedno sa nekim od najvećih rok imena: Tommi Lee iz Motlei Cruea, Jacobi Shaddik iz Papa Roach, Spencer Charnas iz Ice Nine Kills, From Ashes to Nev, The HU, All Good Things i mnogi drugi.

Koncert u Beogradu biće održan u okviru evropske turneje, koja uključuje festivale i arene 19 gradova u 16 zemalja širom kontinenta, a 19. avgusta započinju turneju i po Severnoj Americi.

Bonus video: Koncert u znak sećanja na Dragoljuba Ðuričića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar