Ljubomir Bulajić i Branislav Lečić sinoć u Nišu predstavili film "Aleksandar od Jugoslavije". Foto:promo Vanja Keser

Premijera filma "Aleksandar od Jugoslavije" održana je četvrtog dana 56. Filmskih susreta na Letnjoj pozornici niške Tvrđave.

Snimljena po scenariju i u režiji Zdravka Šotre, a po motivima istoimenog romana Vuka Draškovića, ova istorijska drama o „kralju ujedinitelju“ počinje kada se on vraća iz Prvog svetskog rata u oslobođeni Beograd, novembra 1918, a završava se atentatom u Marselju 1934. godine.

Više od 130 glumaca učestvovalo je u ovom velikom projektu, kralja Aleksandra tumačio je Ljubomir Bulajić, a kraljicu Mariju Tamara Aleksić. Serija je emitovana ove godine na televiziji Nova S a producent je United Media Group. I pored toga, premijera filma je privukla veliko interesovanje publike koja je ispunila Letnju pozornicu niške Tvrđave.

Iznenađenje za prisutne bio je dolazak glumca Branislava Lečića, kojem je ovo bilo prvo javno pojavljivanje nakon što ga je glumica Danijela Štajnfeld prijavila za silovanje, nakon čega Više javno tužilaštvo u Beogradu nije pokrenulo postupak. Na Letnjoj pozornici u Tvrđavi, gledaoci su Lečića nagradili velikim aplauzom za ulogu Nikole Pašića.

Branislav Lečić kao Nikola Pašić i Ljubomir Bulajić kao Aleksandar I Karađorđević, Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Publici su se poklonili i glumci Marko Pavlović koji je igrao novinara Jovana, Petar Mihajlović koji je tumačio generala Petra Živkovića i Gojko Baletić u ulozi Nušića.

I, naravno, Ljubomir Ljuba Bulajić, koji je u Niš došao sa naslovnom ulogom u filmu „Aleksandar od Jugoslavije“ a publika ga je pozdravila dugim, gromoglasnim aplauzom. On je i izabran za glumca četvrte večeri festivala.

Ljubomir Bulajić Foto:promo Vanja Keser

– Želja mi je bila da film premijerno bude prikazan baš na ovom festivalu – rekao je za Nova.rs Ljubomir Bulajić, i dodao da niko ne ceni glumce kao Nišlije.

Usledilo je prikazivanje filma „Lihvar“ čija se ekipa na Letnjoj pozornici pojavila skoro u punom sastavu. Publici su se poklonili reditelj Nemanja Čeranić, producent Aljoša Ćeranić i glumci Nemanja Zubac, Kristijan Marković, Sunčica Milanović, Dragoljub Ćeranić, Tatjana Vančelovski, Zlatan Vidović, Strahinja Blažić i Dušan Petković.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar