Ljubomir Bulajić. Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

Ponosan sam na ovo priznanje, veliki broj ljudi je glasao, i posebno sam srećan što se to događa u Nišu. Ovaj grad i glumački festival su mi od malih nogu u srcu. Ovaj dan mi je počao jako lepo, rekao je za Nova.rs Ljubomir Ljuba Bulajić, koji je tumačeći glavnu ulogu u filmu Zdravka Šotre „Aleksandar od Jugoslavije“, glasovima publike izabran za najboljeg glumca 56. Filmskih susreta u Nišu.

Kako je objavljeno na sajtu festivala u konkurenciji su bili i ostali glumci večeri – Milan Marić za ulogu Tome Zdravkovića u ostvarenju „Toma“, Dragan Bjelogrlić kao Hadži Trifun u filmu „Nečista krv – greh predaka“, Ivan Tomić za rolu Buleta u „Ne igraj na Engleze“, Đorđe Đoković koji u filmu „Pucnji u Marseju“ igra Ivana Rajića i Nenad Jezdić kao Milorad Mitrović Kašika u filmu „Vikend sa ćaletom“.

Večeras će na svečanom zatvaranju festivala biti poznati dobitnici zvaničnih nagrada po izboru žirija koji čine Ljiljana Dragutnović, predsednica, Svetislav Bule Goncić i Branislav Tomašević.

To su Gran-pri Naisa za najbolje glumačko ostvarenje, Carica Teodora za najbolju žensku ulogu, Car Konstantin za najbolju mušku ulogu, Povelja za izuzetnu žensku ulogu, Povelja za izuzetnu mušku ulogu, Nagrada za žensku epizodnu ulogu, Nagrada za mušku epizodnu ulogu i Nagrada za debitantsku ulogu.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar