Niš, Flimski susreti, Branislav Lečić
Branislav Lečić Foto: Vanja Keser/Promo

Ovaj festival i nišku publiku odavno sam zavoleo i to je nešto što zaista duboko između mene i njih i sinoć sam doživeo sjajan aplauz, rekao je u Nišu Branislav Lečić koji tumači lik Nikole Pašića u filmu "Aleksandar od Jugoslavije"

Premijera filma snimljenog po scenariju i u režiji Zdravka Šotre, a po motivima istoimenog romana Vuka Draškovića, održana je četvrtog dana 56. Filmskih susreta na Letnjoj pozornici niške Tvrđave.

Kao što smo juče objavili, Lečić je, na iznenađenje mnogih, izašao na pozornicu sa ekipom filma da se pokloni publici. To je bilo njegovo prvo javno pojavljivanje u javnosti nakon što ga je glumica Danijela Štajnfeld prijavila za silovanje. Nedavno je Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo da nema osnova za pokretanje postupka.

Lečić je na konferenciji za medije rekao da je zadovoljan prijemom niške publike.

– Samo je agencija Južne vesti čula neke zvužduke kada sam se pojavio, pa eto pitam vas da li ste vi to čuli? Ali izgleda da nekome odgovara da se bavi onim što nema nikakve veze sa filmom, umetnošću pa nema veze ni sa istinom. Moraćemo u budućnosti da odgovorimo na to zašto se neki mediji ponašaju subjektivno ili prave stvarnost koja njima odgovara ili po nečijem nalogu. Ja ću se time baviti. Kao što znate moj slučaj, zakon je završio svoj posao i postavlja se velika sumnja za sve one koji su doprineli da lažna optužba profunkcioniše medijski kao neistina – rekao je Lečić.

Na pitanje novinara da prokomentariše sukob Dragana Bjelogrlića i Predraga Gage Antonijevića, Branislav Lečić je odgovorio:

– Ovaj festival je mnogo važniji od svega i filmovi koji se ovde prikazuju i svi učesnici su važniji od svih drugih događaja pa i mog i Bjelinog. Moja poruka je jasna, nasilje apsolutno ne pripada ne samo društvu u kome živimo, a posebno ne pripada umetnicima i jezik nasilja nikada nije doveo do bilo kakvog rešenja. Kao društvo moramo da se naučimo razgovoru ma kako se ne voleli, pa čak i mrzeli – istakao je Lečić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare