Danilo Lola Ilić, film, insert iz filma Prašina svakodnevnog života
Prašina svakodnevnog života Foto: Printscreen/YouTube/prasinathemovie

U beogradskom Domu omladine 27. i 28. maja biće organizovan Festival subverzivnog filma - "Plan B", objavio je Filmski centar Srbije. Na sedmom po redu festivalu biće prikazana tri dokumentarna ostvarenja autora Danila – Lole Ilića, filmskog reditelja, montažera, scenariste i producenta, koji živi i radi u Puli.

Najpoznatiji je kao autor dugometražnih dokumentarnih filmova „Prašina svakodnevnog života“, „143°“, „Mapa puna snova“, „Erik“, „Tko se tuče, taj se voli?“.

Autor je dugih i kratkometražnih igranih filmova i brojnih promotivnih videa, reklama i muzičkih spotova.

Filmovi koji će biti prikazani su različitih društvenih tematika, a svaki je, na svoj način, angažovan i podstiče na delovanje – daje prikaz na koji je način moguće uključiti se i sagledati društvo iz druge perspektive, naveo je FCS.

O tim temama Ilić će razgovarati sa publikom, na predavanju u okviru festivala.

Na tribinu „Angažman u postjugoslovenskom filmu“, dr Ivana Kronja, uobličiće priču o angažovanom filmu kroz istorijski presek.

Biće prikazan i izbor dokumentarnih filmova, koji su početkom godine realizovani u Domu omladine Beograda, u sklopu radionice dokumentarnog filma škole Ateljea Varan iz Pariza.

Bonus video – Milan Antonić i Marko Marković: Oni su junaci najgledanijih crtanih filmova

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar