Festival stripa i fantastike od 14.-16. maja u Somboru

Kultura 01. maj. 202116:34
Podeli:
Stripovi
Foto: Shutterstock/BalkansCat

Somborski internacionalni festival stripa i fantastike biće održan od 14. do 16. maja na različitim lokacijama u gradu, od kojih će veći deo programa biti u Gradskom muzeju Sombor, saopštili su organizatori smotre.

Predfestivalske aktivnosti će biti realizovane 7. maja i uključuju otvaranje izložbe originalnih tabli i printova Zorana Jankovića, poznatog pod umetničkim imenom Tom Morrow, u sali Dečjeg odeljenja Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki“ u Somboru.

Gosti festivala su čuveni strip autori – Branislav „Bane“ Kerac (hit strip „Cat Clow“), Željko Pahek, Miodrag „Mikica“ Ivanović, Geza Šetet, Dušan Vukojev „Duda“, Miša Radič Mijatović, Spasoje Kulauzov i Tanja Nožica.

Prvi dan festivala 14. maja rezervisan je za otvaranje izložbe Miodraga Mikice Ivanovića, u prostoru Gradskog muzeja, kao i u bašti te ustanove, a u okviru manifestacije biće održan i program „Gosti crtaju sa vama/za vas“, uz radionicu crtanja za decu i mlade.

Na Sajmu stripova će učestvovati gotovo svi domaći strip izdavači, koji će predstaviti najnovija izdanja, a za sve ljubitelje devete umetnosti posebno će biti zanimljiva tribina „Domaći strip u doba korone“ na kojoj će biti učesnici Branislav Kerac, Željko Pahek, Ilija Mirović, Marko Milenković, uz moderatora Danila Bogdanovića.

Komentari

Vaš komentar