Iz predstave "Semper idem" Gorčina Stojanovića, Foto: Nenad Lazić/Nova.rs

Jubilarni 70. Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine, pod nazivom "Epsko i dramsko", biće održan od 19. do 26. aprila uz učešće devet pozorišta iz Vojvodine, a selektor Slobodan Savić odabrao je 12 predstava, saopštili su organizatori.

Festival će svečano biti otvoren u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“ u Zrenjaninu, a ove godine, u nešto izmenjenom konceptu u odnosu na 68. i 69. izdanje koje je omogućavalo praćenje svih predstava u tom teatru, predstave će se zbog protivpandemijskih mera, odlukom Zajednice profesionalnih pozorišta Vojvodine, igrati u matičnim pozorištima odabranih komada.

Publika će u okviru ovog festivala moći da vidi predstave „Semper idem“ Đorđa Lebovića u režiji Gorčina Stojanovića, „Travničku hroniku“ Nikite Milovojevića po delu Ive Andrića, „Anu Karenjinu“ u režiji Dejana Projkovskog, „Ujka Vanju“ po komadu Antona Čehova u režiji Andreja Nosova, „Gospodina Makinpota“ u režiji Ljubosava Majere, „Gustav je kriv za sve“ Kokana Mladenovića i „Radničku hroniku“ Veljka Mićunovića.

Pored sedam dramskih predstava i autorskog projekta „Zaljubljivanje“ Olje Đorđević, biće izvedene i četiri predstave za decu u takmičarskoj konkurenciji.

Iz Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ će publici, koja ne bude u prilici da gleda predstave u pozorištima zbog ograničenog broja mesta u salama, omogućiti onlajn praćenje svečanog otvaranja i zatvaranja festivala na svojoj stranici na Fejsbuku.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar