Sa jednog od prethodnih izdanja festivala Foto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Jedan od najvećih svetskih muzičkih festivala "Koačela" ponovo je otkazan zbog pandemije koronavirusa, javili su svetski mediji.

Muzički festival „Koačela“, koji se održava nedaleko od gradića Indio na jugu Kalifornije, bio je zakazan za april, međutim ovog proleća ga neće biti, preneli su svetski mediji.

Posle najvećeg evropskog festivala „Glastonberi“ koji je u junu trebalo da obeleži jubilej – pola veka od prvog festivala, ali neće biti održan drugu godinu zaredom na Hop farmi u Engleskoj i odložen je za narednu godinu, ista sudbina sačekala je i najveće američko muzičko okupljanje. Ova vest novi je udarac za festivalsku industriju, najviše pogođenu koronavirusom.

Kalifornijske vlasti saopštile su u petak da je u toj državi zabeleženo rekordnih, više od 40.000 smrtnih slučajeva od koronavirusa, zbog čega je održavanje bilo kakvih manifestacija koje podrazumevaju okupljanje velikog broja ljudi samo dodatni rizik, preneo je „Skaj njuz“.

Ne samo što je zbog pandemije koronavirusa otkazana „Koačela“, već još jedna manifestacija koja se održava na istom mestu „Stagecoach Country Music festival“, saopštili su kalifornijski zvaničnici.

Organizatori „Koačele“ predvideli su da se festival održi tokom dva vikenda u aprilu – 9. i 18, uz koncerte najvećih svetskih muzičkih imena.

Ovo je inače treći put da festival biva odložen. Najpre je prošle godine zbog izbijanja pandemije sa aprila pomeren na oktobar, da bi potom tada bio najavljen novi datum – april 2021. godine.

Organizatori „Koačele“ nisu želeli da preciziraju kada će, posle najnovijeg odlaganja, festival biti održan.

Ovaj muzički festival, koji se održava pod vedrim nebom usred kalifornijske pustinje Kolorado, svake godine okupi oko pola miliona posetilaca.

Do sada su na ovoj manifestaciji nastupali, između ostalih, Prins, Bek, Bjork, „Red hot čili pepers“, „Rejdiohed“, „AC/DC“, „Kjur“, „Koldplej“, Pol Makartni, „Dipeš mod“, Rodžer Voters, „Strouksi“, „LCD Soundsystem“, Džej Zi, Bijonse, Kendrik Lamar…

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar