Foto:Promo

Sedmi festival fantastične književnosti "Art - Anima" zakazan je za 4. i 5. jul od 18 sati u beogradskom "Poletu", a najavljeni su razgovori sa više od 20 pisaca, urednika i izdavača.

Reč je o manifestaciji koja prepoznaje i promoviše fantastiku ne samo kao umetničko sredstvo i tekstualnu strategiju modernog književnog stvaralaštva, već i kao svojevrsnu mapu stvarnosti koja nas okružuje i onih u kojima bismo mogli da se nađemo, navode organizatori.

Među učesnicima dvodnevnog festivala su Goran Skrobonja, Vladislava Gordić Petković, Ljiljana Gavrilović, Dejan Ognjanović, Mladen Jakovljević, Ivan Nešić, Adrijan Sarajlija, Mladen Milosavljević, Ana Marija Grbić…

U fokusu je stvaralaštvo domaćih pisaca, a jedna od tema je i preplitanje nauke i fantastike i delima Ursule Le Gvin i Artura Klarka, o čemu će na tribini govoriti  promoteri nauke Srđa Janković, Milan Ćirković i Slobodan Bubnjević.

Roman Dejana Ognjanovića „Prokletije“ premijerno će biti predstavljen prvog dana festivala, a u završnici drugog dana i duologija „Firentinski dublet“ Gorana Skrobonje i Ivana Nešića. Kompletan program i satnica mogu se videti na sajtu organizatora.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar