Srđan Vučinić, Srdan Golubović i Stwfan Ivanović Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Festival autorskog filma će biti otvoren u petak, 27. novembra u 15 sati i trajaće do 16. decembra, umesto do 4. decembra kako je ranije planirano, saopštili su organizatori ove manifestacije.

„U skladu sa razvojem epidemiološke situacije i novih mera koje su stupile na snagu, da ustanove kulture imaju radno vreme do 18 časova, direkcija Festivala najavljuje da će se Festival i pod ovim uslovima održati“, navode organizatori 26. izdanja FAF-a.

– Produžili smo festival do 16. decembra kako bismo mogli da obuhvatimo tri vikenda, biće veći broj termina, više sala, kao i dodatnih filmova u onlajn bioskopu MojOFF, kako bi publika mogla da ih pogleda. Festival će biti otvoren 27. novembra u 15 sati filmom „Zlo ne postoji“ Mohameda Rasulofa, a publiku će pozdraviti reditelj video porukom snimljenom posebno za tu priliku. Projekcije će počinjati svakog dana od devet sati i trajaće do 18 sati – kaže za Nova.rs Igor Stanković, direktor Festivala autorskog filma, kompanije „Megakom film“ i Kombank dvorane.

Igor Stanković Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Kombank dvorana biće i glavno mesto održavanja 26. FAF-a, a filmovi će biti prikazivani i u bioskopima u Domu omladine Beograda, Jugoslovenskoj kinoteci u Uzun Mirkovoj i Muzeju jugoslovenske kinoteke u Kosovskoj, kao i u Dvorani Kulturnog centra Beograda, „Fontana“, Centru za kulturu „Vlada Divljan“, Art bioskopu u Kolarčevoj zadužbini i Ustanovi kulture „Stari grad“.

Program Festivala za prvu nedelju objavljen je danas na zvaničnom festivalskom sajtu, kao i na društvenim mrežama Festivala, dok će se sledeće nedelje objaviti nove satnice za projekcije nakon 4. decembra, a druge nedelje Festivala satnice za poslednju, navode organizatori.

„Program će se objavljivati sukcesivno, da bi Festival bio spreman na moguće promene i bezbednosne mere“, saopšteno je iz direkcije Festivala.

Pored redovnog programa u bioskopskim dvoranama, publika će moći neke od naslova da pogleda i na onlajn filmskoj platformi MojOFF.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar