Foto: Promo

Festival dokumentarnog filma Al Jazeera Balkans (AJB Doc) planiran je od 10. do 14. septembra u Sarajevu, a organizatori su pozvali autore da se prijave do 15. maja za ovu smotru.

Al Jazeera Balkans objavila je poziv autorima i produkcijskim kućama da prijave svoja ostvarenja za preko aplikacijskog formulara na zvaničnom festivalskom sajtu ili preko platforme Freeway. Produkcijske kuće i autori mogu da se prijave bez ograničenja zemlje porekla, a jedan od glavnih kriterijuma je format TV-dokumentarca s minimalnim trajanjem od 22 do 27 minuta i maksimalnim od 44 do 52 minuta. Svi dodatni detalji vezani za prijave i uslove dostupni su sajtu festivala.

Festival AJB Doc kao platforma za TV- dokumentarce, nastao je kao rezultat dugogodišnjeg rada televizijske kuće Al Jazeera Balkans s produkcijom, akvizicijom i emitovanjem dokumentarnih filmova, sa ciljem da afirmiše autore i filmove koji se bave društvenim fenomenima, stavljajući u fokus univerzalne ljudske vrednosti, navode organizatori i dodaju da će zvanična selekcija, takmičarska, netakmičarska, kao i program „AJB prikazuje“, biti predstavljeni početkom septembra 2021.

Četvrto izdanje festivala planirano je od 10. do 14. septembra u Sarajevu, a ako epidemijska slika to ne bude dozvolila, onda će biti održan onlajn.

Na festivalu će biti dodeljenje nagrade u tri ustanovljene kategorije, a svi izabrani filmovi mogu biti razmatrani i za potpisivanje akvizicijskog ugovora i prikazivanje u programu Al Jazeere Balkans, navode organizatori.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar