Dušica Bjelić u filmu Vlastimira Sudara Foto:Screenshot/Youtube/FilmFestival Cottbus

Svetska premijera kratkog filma "Gde je moja ljubav?" Vlastimira Sudara zakazana je za danas od 16 sati na Festivalu autorskog filma u Kombank dvorani, pred projekciju nagrađivanog meksičkog ostvarenja "Novi poredak", saopštila je produkcijska kuća "Balkan kino".

Ostvarenje Vlastimira Sudara, koje će premijerno biti prikazano na FAF-u, bazirano je na istoimenoj kompoziciji poznatog srpskog umetnika Miloša Raičkovića, koji već dugo radi i stvara u Njujorku.

To delo i libreto napisao je specijalno za glas Dušice Bijelić, koja peva naslovnu pesmu i glumi u ovom kratkom fimu.

Svoju karijeru međunarodnog soprana Bijelićeva je usavršila u Londonu, gde je provela dve godine u okviru programa „Džet Parker“ u Kovent Gardenu za mlade talente u Kraljevskoj operi.

Imala je i tu čast da je britanski „Independent“ uvrsti u osam najvećih mladih talenata u svetu umetnosti 2014. godine.

Kratki film „Gde je moja ljubav?“ usledio je nakon već uspešne saradnje Dušice Bijelić i Vlastimira Sudara na njegovom dugometražnom prvencu „Granice kiše“, koji je osvojio više međunarodnih nagrada, na čak 30 festivala.

Dela Miloša Raičkovića, koji je kompoziciju studirao kod Olivijea Mesijana, izvode se svuda po svetu, a kritičar „Los Anđeles Tajmsa“ Mark Sved zabeležio je da je njegova muzika „jedinstveni postmoderni odgovor na minimalizam i na multikulturalizam“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar