Foto: Arhiva KCB

U godini kada Dvorana Kulturnog centra Beograda obeležava šest decenija postojanja, najstariji aktivni bioskop u Beogradu dobio je prestižnu nagradu mreže Europa Cinemas za najbolji bioskopski program u konkurenciji od skoro 1.200 evropskih bioskopa, koja će biti uručena u utorak.

Mreža bioskopa Europa Cinemas, koja obuhvata 1.151 bioskop u 695 gradova Evrope, bioskopski program Dvorane Kulturnog centra Beograda proglasila je najboljim u velikoj evropskoj konkurenciji.

Ova prestižna nagrada biće uručena u utorak neposredno pre bioskopske pretpremijere filma „Savršeni dani“ Vima Vendersa, saopšteno je iz DKC-a. Tim povodom u Beograd dolazi Menem Riša, koordinator mreže Europa Cinemas za zemlje Balkana. Nagradu će primiti kolektiv Kulturnog centra Beograda.

– Ovu nagradu odlučili smo da dodelimo bioskopu DKC, jer je čak 81,3 odsto svog programa posvetio evropskom filmu, čime je postigao znatnu prednost u odnosu na ostale bioskope u mreži. Pored toga, njegov program usmeren je na raznolikost i drago nam je što beogradska publika ima priliku da vidi i brojna ostvarenja iz drugih delova sveta – istakao je Menem Riša.

Nagrada Europa Cinemas stiže u godini kada DKC obeležava šest decenija rada.

Foto: Arhiva KCB

Podsetimo, velika godišnjica tokom oktobra obeležena je Festivalom nesnimljenih filmova, inicijativom jednog od urednika filmskog programa DKC-a, reditelja Stefana Arsenijevića, tokom kojeg su čitani nikada snimljeni scenariji Rajka Grlića, Gorana Markovića i Srđana Karanovića.

Bonus video: Počasna bioskopska sedišta rediteljima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar