Stefan Arsenijević Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Mreža bioskopa „Europa Cinemas“, proglasila je bioskopski program Dvorane Kulturnog centra (DKC) Beograda najboljim u evropskoj konkurenciji, prenela je vest agencija Beta.

Ta mreža obuhvata, kako piše u saopštenju, 1.151 bioskop u 695 gradova Evrope. Nagrada će biti uručena 12. decembra, pre bioskopske pretpremijere filma Vima Vendersa „Savršeni dani”, kada će u Beograd doći koordinator mreže „Europe Cinemas za zemlje Balkana“ Menem Riša.

Vredno priznanje je dobijeno u godini u kojoj DKC obeležava 60 godina postojanja i kontinuiranog rada.

„Znali smo koliko je DKC važan nama, ali da baš u godini jubileja bude proglašen za najbolji bioskop u Evropi je jedna od onih retkih situacija kada imate osećaj da je sve baš kao što treba da bude!“, napisao je reditelj Stefan Arsenijević na društvenim mrežama i dodao:

„Fantastično priznanje za naš kultni bioskop koji uprkos svemu već 60 godina odoleva i ostaje oaza umetnosti, kulture, susreta, dijaloga, drugačijeg razmišljanja, smisla… Čestitke uredniku filmskog programa Ivan Aranđeloviću, fenomenalnoj ekipi u bioskopu koju čine divni Vidoje Čarapić, Slađana Milosavljević Bastl, Alan Beciri, Valerina Milovanovic, a posebno Vesni Danilović koja se decenijama borila i izborila za ovaj bioskop, kao i celom kolektivu na čelu sa Zoranaom Đaković Nezaobilazno je u ovom trenutku osećati zahvalnost prema velikim ljudima koji više nisu sa nama, a na čijim tekovinama počiva DK. To su prva urednicu filmskog programa Marija Marinčić Majdak i Nebojša Popovića, koji je definisao program u XXI veku. Srećan sam i ponosan što sam bio (i u srcu uvek ostao) deo tima DKC!”.

Nagradu će primiti kolektiv Kulturnog centra Beograda (KCB) u kojem su i neki od dugogodišnjih saradnika DKC, jer je, kako je saopšteno, „ovaj uspeh rezultat dugogodišnjeg rada glavnih urednika i filmskih urednika i svih zaposlenih u DKC“.

Bonus video: Ekipa filma „Čuvari formule“ nastavljaju lančanu reakciju humanosti

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar