Maja Miloš Foto:Derek Ross / Avalon / Profimedia

Novi film rediteljke i scenaristkinje Maje Miloš "Pukotina u ledu" dobio je 225.000 evra podrške od panevropskog koprodukcijskog fonda Euroimaž, saopštili su producenti ostvarenja.

Fond „Euroimaž“ je podržao ukupno 49 dugometražnih projekata na 169. zasedanju Upravnog odbora, među njima film Maje Miloš, koji se bavi pitanjima integriteta žena u materijalistički i takmičarski ustrojenom svetu punom agresije.

Film je kao projekat razvijan na radionicama i koproducentskim sastancima na „Torino Filmlabu“ i kanskom „L atelije“ programu, dobio je i podršku za razvoj projekta „Sii medija fonda“, a „Pukotinu u ledu“ su ranije podržali Filmski centar Srbije i nacionalni fondovi Holandije, Slovenije, Italije i Hrvatske.

„Pukotina u ledu“ u središtu ima priču o klizačici Mariji koja živi na obodu Beograda sa ocem kamiondžijom. Marija je skrhana bolom zbog gubitka majke i „ne može da izrazi svoju rasplamtalu seksualnost“.

„Film prati junakinjino intimno putovanje samoprihvatanja i integriteta, potcrtavajući obim degradacije i eksploatacije žena kroz razne društvene slojeve, s ciljem da na sirov način oslika stvaran život bez propratnog moralisanja. Narativni modeli bajki su uronjeni u savremenu priču kako bi se istražilo kako humanističke ideje bajki funkcionišu u današnjem svetu“, navela je Maja Miloš u eksplikaciji filma.

Miloš je asistentkinja na katedri filmske i televizijske režije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, a prvi igrani film „Klip“ potpisala je 2012. godine.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar