Savršeni Marginalci - Dom omladine Beograda 2024 Foto: Danko Strahinić

Bend Savršeni marginalci, kojeg čine tri četvrtine bivši članovi Hladnog piva, gotovo dvosatnim koncertom u sali Amerikana Doma omladine prvi put se predstavio beogradskoj publici, svirajući materijal sa kultna prva tri albuma pank-rok velikana iz Gajnica - "Džinovski", "G.A.D" i "Desetka", saopštili su organizatori iz producentske kuće Long Play.

Zoran Subošić Zoki, Mladen Subošić Suba i Krešimir Šokec Šoki, uz frontmena Hrvoja Krmpotića Krmpu, ispunili su, pre svega, snove starih fanova Hladnog piva, benda koji je godinama unazad bivao sve komercijalniji, i pesme iz pank perioda benda su bile sve manje zastupljene u set-listi.

Savršeni Marginalci – Dom omladine Beograda 2024 Foto: Danko Strahinić

Savršeni marginalci, nazvani po pesmi sa „Džinovskog“, predviđeni Krmpom, koji se pojavio na bini s ogromnom maskom krokodila, simbolom rane faze Piva, odsvirali su numere, kao što su „Princeza“, „Buntovnik“, „Čelične zavjese“, „Razmišljam“, „A što dalje“, „Bubašvabe“…

Naravno, neizostavni su bili i hitovi Piva, poput pesama „Pjevajte nešto ljubavno“, „Nema više“, „Ne volim te“… Gotovo kao po komandi svi u publici uzvikivali su  – „Šank“, „Rigoleto“, „Sarma“…

Savršeni Marginalci – Dom omladine Beograda 2024 Foto: Danko Strahinić

Za bis su izveli repertoarski izuzetak – „Teško je ful biti kul“ sa albuma „Šamar“ iz 2003.

Savršeni Marginalci – Dom omladine Beograda 2024 Foto: Danko Strahinić

I dok je starije u publici „pogodila“ nostalgija, ispostavilo se na koncertu da Savršeni marginalci imaju i mlađu publiku. Euforija u Amerikani potvrda je toga da su nekadašnji članovi Hladnog piva, koje se oprostilo od svih obožavalaca s jeseni 2022. odsviravši poslednji nastup, uz Krmpu, napravili pravi potez nastavljajući kao Savršeni marginalci.

Bonus video: Artlink festival

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare