Pitaju me ovih dana koja je glavna poruka Hladnog piva tokom ovih 35 godina - mislim da smo uvek želeli da se zezamo i uživamo u svemu! Ako bih morao da izdvojim jednu želju, to bi bila ta da naši fanovi budu ljudi, da ne budu nacistički šupci i da i oni budu srećni i uživaju sa nama, emotivnom porukom oprostio se Mile Kekin na čelu Hladnog piva od svoje mnogobrojne publike sinoć u Belexpo centru u Beogradu.

Kekin je nedavno najavio da će se posvetiti solo karijeri i da više neće nastupati sa članovima benda, zbog toga nije ni čudo što je hala bila dupke puna svih onih koji su želeli da poslednji put čuju hitove svoje omiljene grupe.

Binu su uoči izglaska Piva, dobrano zagrejali pankeri – Atheist rap, a između dobro pozntih „Pritilend“, „Wartburg limuzina“ i drugih, evocirale su se uspomene na mnogobrojne zajedničke koncerte i druženja na festivalima sa zagrebačkim kolegama.

Publika je sa nestrpljenjem i posebnom emocijom čekala izlazak Kekina i ekipe i od prvih rifova „Pjevajte nešto ljubavno“ baklje su upaljene, ruke su bile u vazduhu, a grlo pripremljeno za naredne sate skandiranja i pevanja u glas.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

– Hladno pivo, dame i gospodo. Ovo je jedna glupa najava jer mi ne moramo da se predstavljamo – ovde smo domaći. Vi vrlo dobro znate ko smo mi – ko je naše pravo ja! – poručio je Mile, a publika uzvratila ovacijama i stihvima kao jedan: „Parazit! Bez ideja! Umjetnik! Član HDZ-a?“

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Hladno pivo je tokom dva i po sata energičnog i emotivnog nastupa svoje verne obožavaoce proveo kroz celokupnu karijeru, a jedna za drugom, uz kratka Kekinova evociranja uspomena između, nizale su se „Pitala si me“, „Supermen“, „Soundtrack za život“, „Ranjeni i ludi“..

U Belexpu su uživali i oni koji su bili na prvom koncertu pre 30 godina, ali i njihova deca koja su možda prvi put slušala sjajni zagrebački sastav.

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

– Ovde smo se uvek osećali dobrodošlo u bilo kojim vremenima i uprkos političarima i drugim glupostima. Hvala vam za taj osećaj! – poručili su sa bine i odjeknula je „Samo za taj osjećaj“.

Videlo se da ceo bend uživa tokom koncerta, a Kekin je iskreno uzvraćao fanovima svaku emociju koja mu je poslata.

„Osjećaj“ je bio za kraj, ali publika nije dozvolila Hladnom pivu da siđe sa bine skandirajući i tražeći „još“. A, ni Kekinu i ekipi se nije završavalo, te su se još energičnije vratili na bis uz himne „Nije sve tako sivo“, „Messi“, „Nema više“…

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

„Maknite ruke s mog volana, Maknite dupe sa mog sica, Ja putujem bez gpsa, Gpsa sa nebesa“, stihovi su „Ezoterije“ koju je cela sala skandirala u glas, a pesmom posvećenom legendarnom pokojnom frontmenu KUD Idijota Branku Črncu Tusti Hladno pivo se i zvanično oprostilo od beogradske publike. Nadamo se ne zauvek.

Bonus video: Koncert Manu Chao u Beogradu 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar