Jazz in the Garden, Jazz festival, Džez festival
Foto: Promo

Na festivalu Jazz in Garden zakazanom za 3. i 4. jul na dve bine u Botaničkoj bašti "Jevremovac" najavljeno je devet koncerata, među kojima su i nastupi Vasila Hadžimanova, Filipa Bulatovića, grupa Fish in Oil, Shime, Belgrade Funk Combo…

U jedinstvenom ambijentu zelene oaze u centru grada, u pravoj festivalskoj atmosferi pred publiku će izaći najbolji džez muzičari Srbije nekoliko generacija, predvođeni Big bendom RTS-a, orkestrom koji će nastupiti sa specijalnom gošćom pevačicom Aleksandrom Bijelić i svečano zatvoriti manifestaciju u nedelju 4. jula, saopštili su organizatori.

Tokom dva dana, navode organizatori, ljubitelji džeza će moći da čuju Vasila Hadžimanova, kultnu beogradsku grupu Fish in Oil, sastav Schime predvođen saksofonistom Lukom Ignjatovićem i bubnjarem Predragom Peđom Milutinovićem, pijanistu Filipa Bulatovića, koji se vratio u Srbiju posle nekoliko godina provedenih na njujorškoj džez sceni, pevačicu i kompozitorku Sanju Marković, Katarinu Kačunković, kvintet Belgrade Funk Combo saksofoniste Ljubiše Paunića, trio pijaniste Veljka Vujčića, mladog trubača Ivana Radivojevića, kao i beogradski fjužn sastav Gorica & The Grooveheadz.

Osnovna ideja festivala je da se džez, koji ima dugu i bogatu tradiciju u Srbiji, približi širem krugu slušalaca u neobaveznoj, opuštenoj atmosferi koncerata na otvorenom, gde će svako moći da se opredeli šta želi da sluša i koliko, budući da će se koncerti odvijati paralelno na dve bine unutar Botaničke bašte, navode organizatori, a najavljeni su i plesači iz škole svinga, marširajući džez bend s repertoarom njuorleanskog diksilenda i ulični džez muzičari.
Koncerti oba dana počinju u 17 i traju do 22 sata, a ulaznice od 950 dinara po danu mogu se nabaviti preko sajta Tickets.rs i servisa Gigstix.

Program Jazz in the Garden

Subota, 3. jul

Main stage

17.30 – Filip Bulatović Quartet
19.00 – Fish in Oil
20.45 – Vasil Hadžimanov Band

Garden stage

17.00 – Glas, dirka, bas
18.30 – Ivan Radivojević Quartet
20.00 – Gorica & The Grooveheadz

Nedelja, 4. jul

Main stage

17.30 – Schime
19.00 – Sanja Marković
20.45 – Big Band RTS sa Aleksandrom Bijelić

Garden stage

17.00 – Veljko Vujčić Trio
18.30 – Katarina Kačunković
20.00 – Belgrade Funk Combo

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar