Predstava Tri musketara Foto: Pozorište mladih Novi Sad/Jovana Semiz

Pozorište mladih iz Novog Sada će u Beogradu gostovati sa dve svoje predstave tokom aprila. Prva je mjuzikl "Tri musketara" u režiji Darijana Mihajlovića 5. aprila u Pozorištu na Terazijama, a druga je "Deca Paklene pomorandže" 12. aprila u Zvezdara teatru, u režiji Kokana Mladenovića.

“Svi za jednog, jedan za sve, baš to se vidi na sceni Pozorišta mladih, u predstavi “Tri musketara”. Svi su u njoj združili vredne ruke da bi stvorili zabavnu i duhovitu, a istovremeno nežnu i poučnu predstavu kakvom ju je napravio reditelj Darijan Mihajlović a zdušno mu igrom, pesmom i plesom pomogli – kao zapeta puška spremni – glumci Pozorišta mladih.

Foto: Promo/Pozorište mladih

Očaravajuće lako igraju ih Slobodan Ninković, Aleksa Ilić i Danilo Milovanović. Oni su musketari kakvim ih danas zamišljamo dok čitamo knjigu Aleksandra Dime. Iako u njima i dalje kuca srčanost, malo im je pun kufer svega. Smoreni od borbi posle kojih pobede bivaju nagrađene novim ratovanjima, oni bi malo da ih kralj iskulira, malo manje fokusira, pusti ih na miru da svoje slavne pobede zalivaju rujnim vinom, kaže se u saopštenju.

„Deca Paklene pomorandže“ reditelja Kokana Mladenovića i dramaturškinje Nine Plavanjac koja, inspirisana kultnom “Paklenom pomorandžom” Entonija Bardžisa, istražuje izvore, razloge i povode mnogostrukog i raznolikog nasilja među mladima danas.

Foto: Promo/Pozorište mladih

Zašto su nam deca sve agresivnija i surovija, zašto se na neshvatljivo maštovite načine međusobno ponižavaju i beskrupulozno targetiraju, kako u stvarnom, tako i u virtuelnom svetu, i zašto više nije dovoljno da se pitamo gde smo pogrešili, da merimo ko je više kriv: porodica, sistem vrednosti, sistem obrazovanja, društveno-politička klima u zemlji, mediji koji normalizuju nasilje i govor mržnje…

Članovi ekipe mladih glumaca koje je Mladenović okupio su Kristina Savkov, Nikolina Vujević, Anica Petrović, Danilo Milovanović, Aleksa Ilić, Darko Radojević, Miloš Macura, Aleksandar Milković, Nenad J. Popović i Stefan Ostojić.

Bonus video: predstava „Bol“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar