Dušan Panajotović
Dušan Panajotović Foto: SKC/Promo

Jedan od najpoznatijih mladih srpskih violinista, Dušan Panajotović, nastupa večeras u 19 časova u Velikoj sali Studentskog kulturnog centra (SKC), saopšteno je iz ove instistucije. On će, kako se najavljuje, premijerno izvoditi dela savremenih srpskih kompozitora.

Nagrađivani mladi violinista će u pratnji pijaniste Igora Draževića, na koncertu u SKC-u izvesti dela Ivana Brkljačića, Jovane Stefanović, Svetlane Savić, Ijan Vilsona i Tatjane Milošević.

Dušan Panajotović je rođen u Knjaževcu 1992. godine, i asistent je na Fakultetu muzičkih umetnosti. Trenutno pohađa doktorske studije na Katedri za gudačke instrumente.

Stručna usavršavanja stiče kod Jovana Kolundžije, Hagaia Šahama, Olega Pohanovskog, Liane Isakadze, Pavela Vernjikova i drugih svetski poznatih imena. Zalaže se za izvođenje savremenih dela, prevashodno srpskih kompozitora u cilju očuvanja srpskog kompozitorskog stvaralaštva.

„Aktivno izvodi dela mladih autora sa odseka za kompoziciju FMU, a u okviru festivala KOMA premijerno je izveo ‘Raskovanog prometeja’ za violinu i orkestar studenta kompozicije Igora Andrića. Vođen ovom idejom, obnovio je ‘Beogradski trio’ sa kolegama koji takođe neguju savremeno srpsko stvaralaštvo. Sa triom je izvodio dela brojnih kompozitora širom naše zemlje, ali i u Evropi sa posebnim akcentom na nastupima Belgiji u Bozaar sali lepih umetnosti“, navodi se u najavi večerašnjeg koncerta.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar