Društvo književnika Vojvodine: Nestorović aforističar godine

Kultura 27. jul. 202115:46
Podeli:
Ninus Nestorović. Foto:Srđan Kecojević

Na 13. Кonkursu za aforističara godine, u okviru manifestacije "Letnji ulični erski kabare", učestvovalo je 60 aforističara iz zemlje i regiona, a za najboljeg je izabran Ninus Nestorović, saopštila je Sekcija humorista i satiričara Društva književnika Vojvodine.

Žiri koji su činili aforističari dr Slobodan Simić (predsednik), Neško M. Ilić, Zoran Bogdanović, i bibliotekarka Ljiljana Rakić, doneo je odluku da prvu nagradu dodeli Ninusu Nestoroviću, drugu je osvojila Marina Aristo Marković a treću Bojan Ljubenović.

Ninus Nestorović je rođen 1965. u Smederevskoj Palanci. Živi i radi u Novom Sadu. Član je Društva književnika Vojvodine, gde je i predsednik Sekcije humorista i satiričara. Njegovi aforizmi su prevođeni na italijnski, poljski, španski, engleski, slovenački, bugarski, makedonski, ruski, češki, baskijski, mađarski, rumunski i nemački jezik. Zastupljen je u antologijama srpskog aforizma, koje su prevedene i objavljene u Italiji, Baskiji, Poljskoj, Sloveniji, Rumuniji i Rusiji. Dobitnik je broj domaćih i internacionalnih priznanja.

Nagrade će biti uručene prvog dana manifestacije „Letnji ulični erski kabare“ u Čajetini, 7. avgusta.

Komentari

Vaš komentar